Benkor
Listy rozmarýnu jsou velmi aromatické silné koření. Typickou příchuť dává jehněčím, skopovým a kuřecím pokrmům. Používá se ke kořenění zvěřiny, do marinád, rajčatové...
1601
Novinka
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí.
2144
Novinka
Koření do perníku je tradiční směs perníkového koření, která se v Mělnické Vrutici vyrábí už od nepaměti a je také součástí mnohých průmyslově vyráběných perníků. Na obalu je...
2300
Novinka
Kari je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní Kari. Kari je směs indického typu zjemněná tak, aby byla přijatelná...
2705
Novinka
Uzená paprika se používá ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek, kde se hodí její uzená chuť. Vhodná je také např. do gulášů, marinád k masu.
2150
Pepř černý, bílý a zelený pocházejí ze stejné rostliny, jsou to plody pepřovníku v různém stupni zralosti.
1135
Římský kmín – šabrej – je příbuzný kmínu kořennému. Má mnohem pronikavější, ostřejší vůni a chutná poněkud ostře. Používá se především v indické kuchyni, v Mexiku a severní...
1604
Novinka
Nové koření se také nazývá „všekoření“ (allspice). Používá se do marinád, polévek, k nakládané zelenině, do svařeného vína i perníku.
2147
Bobkový list patří do každé marinády k masu, hlavně ke zvěřině, do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle...
1598
Anýz se používá do pokrmů asijských kuchyní, při nakládání červené řepy, mrkve, patří do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, mléčné polévky, ovesné kaše a sladké...
440
Garam masala - indická „domácí směs“ je ostřejší směs, která se podobně jako Kari vyskytuje v mnoha různých variantách, závisejících na lokálních zvyklostech a chuti kuchařky....
2702
Majoránka zjemňuje chuť játrových knedlíčků, téměř všech polévek, především bramborové, gulášové, hrachové a jiných. Je vhodná do mletého masa, luštěnin, do rybích salátů atd.
1607
Novinka
Koření na svařené víno je tradiční směs koření, která se používá ke kořenění svařeného vína na jižní Moravě. Neobsahuje cukr, ani žádné jiné přísady.Dva návody na přípravu...
2303
Paprika sladká (80 ASTA). Paprika se hodí ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek apod. Pro svou lahodnou chuť a všestranné použití je pro přípravu jídel...
1134
Oregano – dobromysl obecná je nejen rostlinou kořeninovou, ale také léčivou. Oregano je bezpodmínečně přísadou do pizzy, protože jí dává typickou příchuť. Dává se také do...
1133
Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se celý nebo mletý ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu, do...
1129
Pepř černý mletý je jedním z nejběžnějších druhů koření. Používá do polévek, omáček, k zelenině i masům.Pepř černý, bílý a zelený pocházejí ze stejné rostliny, jsou to plody...
476
Stránka 1 z 1 -
17 položek celkem