Pektin
Detailní popis produktu
Jak používat Pektin
Nenahraditelný želírovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky, který výborně zahušťuje a je neutrální chuti. Je užitečný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Pektiny hrají významnou roli také při zavařování. Při výrobě džemů a marmelád. Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu.
Charakteristika
Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo)- ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).
Popis
použití: 10g pektinu na 1kg směsi. Čistě přírodní pektin z plodů je skvělé zahušťovalo. Marmelády, želé, sirupy, se s ním obejdou zcela bez škodlivin. Stačí jen konzervant – cukr a želírovací látka – pektin.
Složení
pektin z citrusových plodů
Skladování
Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl.
Skladujte v suchu při teplotě 5-25°C.
Země původu
Itálie
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 880kJ/213kcal |
Tuky | 0g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 24,00g |
z toho cukry | 24,00g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 16,70g |
Sůl | 3,00g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.