Pektin

Neohodnoceno
1 290 Kč / kg
Skladem (0,976 kg)

Nenahraditelný želírovací prostředek. Silně želírující pektin se vyrábí z jablečného základu, kde je jeho obsah velmi vysoký. Pektiny hrají významnou roli při zavařování. Nemění totiž chuť použitého ovoce a přitom vytváří skvělou konzistenci. Jsou neocenitelné při výrobě džemů a marmelád, zvláště u ovoce, které není na pektiny příliš bohaté.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak používat Pektin
Nenahraditelný želírovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky, který výborně zahušťuje a je neutrální chuti. Je užitečný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Pektiny hrají významnou roli také při zavařování. Při výrobě džemů a marmelád. Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu.

Charakteristika
Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo)- ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).

Popis

použití: 10g pektinu na 1kg směsi. Čistě přírodní pektin z plodů je skvělé zahušťovalo. Marmelády, želé, sirupy, se s ním obejdou zcela bez škodlivin. Stačí jen konzervant – cukr a želírovací látka – pektin.

Složení

pektin z citrusových plodů


Skladování
Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl.

Skladujte v suchu při teplotě 5-25°C.

Země původu

Itálie

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota 880kJ/213kcal
Tuky 0g
   z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 24,00g
   z toho cukry 24,00g
Vláknina
Bílkoviny 16,70g
Sůl 3,00g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: