Ocet kvasný lihový 10%
Detailní popis produktu
Ocet 10% se získá naředěním kyseliny octové o koncentraci 12-14%, která vznikne jako produkt kvasného procesu. Oproti běžnému octu 8% je koncentrovanější a není barven karamelem E150c. Proto má bílou průhlednou barvu a je někdy nazýván jako bílý ocet nebo bezbarvý ocet. Ocet je používán jako konzervační prostředek nebo okyselující prostředek. V teplé i studené kuchyni najde uplatnění při výrobě omáček a zálivek. Díky použití octa je možné připravit lahůdky typu zavináčů, pečenáčů. Ocet je také nezbytnou součástí při průmyslové výrobě hořčice a kečupu.
Díky vyšší koncentraci je vhodným dezinfekčním nebo čistícím prostředkem. Může se využívat jako prostředek odstraňující zápach v pračce, kanalizacích a v neposlední řadě také jako prostředek k dezinfekci drobných ran. Ocet 10% používáme jako základ pro výrobu octových čističů, které naleznete v naší nabídce. Dále jsme připravili podrobnější informaci k používání octa jako přípravku na hubení plevele - Je kyselina octová herbicid na plevel?.
Veškeré informace se dozvíte v našem článku Výroba a použití kvasného lihového octa.
Výroba kvasného lihového octa
Kvasný lihový ocet prodávaný Aromkou Brno se vyrábí tradiční technologií pomalého octářství s použitím bukových hoblin. Díky pomalému procesu octového kvašení a bukovým hoblinám vzniká kvalitní kvasný ocet se specifickou jemnou vůní a chutí. Z původní suroviny, rafinovaného lihu, se při použití této technologie získává 12–14% roztok kyseliny octové, který se dále ředí na žádoucí koncentrace.
Před použitím k přímé spotřebě doporučujeme ocet naředit vodou v poměru cca 1:4.
Složení: ocet kvasný lihový
Nutriční hodnoty ve 100 g: energetická hodnota 116 kJ, tuky 0 g, sacharidy - z toho cukryく0,6 g, bílkovinyく0,1 g, sůlく0,01 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Stáčené - oleje a octy |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.