Tahini sezamová pasta 200 g
Detailní popis produktu
Jak používat Tahini sezamovou pastu
Tahini, nebo také sezamové máslo, se přidává skoro do všech pokrmů z cizrny. Výborně se hodí i do salátových zálivek, pomazánek a omáček. Také jako dip k nakrájenému ovoci či zelenině. Vyrábí se z něj tradiční chalva, hummus-studený pokrm levantského původu nebo falafel. Tahini se dá jíst i s pečivem. Smícháním s datlovou pastou, budete mít hned výtečnou pomazánku. Jelikož neobsahuje sůl, můžete ho přidat i do dezertů k docílení výborné chuti. Pokud pastu Tahini přidáte do polévky, kromě netradiční, ale skvělé chuti ji pomůže i zahustit.
Charakteristika
Stejně jako sezamová semínka, obsahuje i pasta Tahini mnoho zdraví prospěšných látek. Neobsahuje cholesterol a je bohatá na minerály - vápník, železo, hořčík, vitamíny B1 a B6, vlákninu a bílkoviny, kterých má více než většina ořechů. Tahini pochází z Izraele, kde se jí dříve přezdívalo „svaté jídlo“. Díky svým pozitivním účinkům na lidský organismus se rychle rozšířila do celého světa.
Protože nejsou použita žádná aditiva, jako například ztužené tuky nebo emulgátory, může docházet k oddělení oleje. Tento jev není na závadu kvality a před použitím stačí pastu promíchat.
UPOZORNĚNÍ ALERGIKŮM: Sezam a výrobky z něj jsou alergenem č. 11.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota: 2816 kJ/673 kcal; Tuky: 61 g - z toho nasycené mastné kyseliny 9,9 g; Sacharidy: 13 g - z toho cukry 1 g; Vláknina 9,8 g, Bílkoviny: 22 g; Sůl: 0,28 g
Složení
Mírně pražené loupané SEZAMOVÉ semínko 100%.
Energetická hodnota |
2816 Kj/637 Kcal |
Tuky |
61 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
9,9 g |
Sacharidy |
13 g |
Z toho cukry |
1 g |
Bílkoviny |
22 g |
Sůl |
0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář