Mouka špaldová celozrnná BIO
Detailní popis produktu
Špalda je, na rozdíl od průmyslově pěstované pšenice, velmi dobře stravitelná. Průmyslově pěstovaná pšenice je vyšlechtěná především na velká zrna s velkým jádrem, které obsahuje převážně škrob, což pro nás není úplně výhodné.
Špalda má proti průmyslové pšenici výhodnější obsah bílkovin, vlákniny, minerálních látek i vitamínů. Je i chuťově atraktivnější, má chuť i vůni po oříšcích. Proto je zásadní nepěstovat a nešlechtit špaldu na úkor nutriční hodnoty a kvality.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
- Energie: 1457 kJ / 344 kcal
- Tuky: 1,8 g
- z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,2 g
- Sacharidy: 64,5 g
- z toho cukry: 1,3 g
- Vláknina: 8,2 g
- Bílkoviny: 13,4 g
- Sůl: 0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky, obiloviny a krupice |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk